Silje, prossessering av olje og gass i unik rotasjon

Silje Larsen er en av våre nye prosessteknikere. Når Martin Linge kommer i produksjon skal hun være involvert i den daglige prosesseringen av hydrokarboner på plattformen. Silje skal jobbe både på land og til havs i en ny og effektiv operasjonsmodell.

Ung, men erfaren

Silje startet i Total E&P Norge i april 2014. Nesten 800 personer søkte på operatørstillingene. Silje er en av 36 som ble håndplukket for jobben.

− Det er givende å være en del av Martin Linge-teamet. Det er en mulighet til å bygge noe fra bunn. Feltet skal også drives på en ny, spennende måte, sier hun.

Silje er 23 år og en av de yngste i driftsorganisasjonen vår. Likevel har hun mange år med erfaring fra olje- og gassindustrien. Hun gikk på yrkesfag på en videregående skole i Mo i Rana. Etterpå fulgte læretid og flere år som prosesstekniker på LNG-anlegget i Hammerfest.

Et team – to arbeidssteder

Martin Linges sentrale kontrollrom blir plassert i Stavanger. Feltet er det første på norsk kontinentalsokkel som driftes fullt fra land.

− For meg som prosessteknikker betyr det at jeg skal jobbe i en unik rotasjonsmodell med perioder bade på land og offshore. Fordelen med modellen er at jeg lærer prosessystemet inn og ut fordi jeg tilbringer tid både på plattformen og i kontrollrommet på land, forklarer Silje.

Bare mellom 15 og 20 personer kommer til å arbeide på plattformen ved normal drift. Driftsmodellen for Martin Linge krever et dynamisk og multidisiplinært team.

− Den unike rotasjonsmodellen gjør at vi alle må ta mer ansvar og være synlige, sier Silje.

Variasjon

En gruppe høyt kvalifiserte medarbeidere med variert bakgrunn danner teamet av operatører. De skal gjennom omfattende trening i årene som kommer for å forberede oppstart av feltet.

− Vi har et kjempebra team som jobber godt sammen. Jeg er stolt av å være en del av det, og vi gleder oss til å følge feltet inn i produksjon, konkluderer Silje.

norway_portrait_silje_larsen.jpg

− Den unike rotasjonsmodellen gjør at vi alle må ta mer ansvar og være synlige, sier Silje.

KORT RESUME

 • 2014 – nåværende

  Operatør – Total E&P Norge

 • 2012 – 2014

  Prosessoperatør – Statoil ASA

 • 2010 – 2012

  Prosessoperatør lærling – Statoil ASA

 • 2009 – 2010

  Kjemi og prosess på Polarsirkelen vgs.

Del denne artikkelen

Other people committed to better energy